تاریخچه دستکش
تاریخچه دستکش

تاریخچه دستکش

با تاریخچه دستکش آشنا شویم.

دستکش

استفاده از دستکش قدمتی چند هزار ساله دارد. مشت‌زنان مصر باستان در چهارهزار سال پیش از میلاد از نوع خاصی از دستکش بوکس بهره می‌برده‌اند.  در ایران باستان نیز به دلایل بهداشتی و طبق دستور وندیداد، برای شستشوی جنازه مردگان خود از دستکش استفاده می‌نموده‌اند.

با توجه به مدارک و اسناد، به نظر می رسد دستکش قدمت زیادی دارد. با استناد به ترجمه هایی از ادیسه هومر، لیرتز توضیح می دهد که موقع قدم زدن در باغش برای اینکه دستش با بوته های خار زخمی نشود، دستکش می پوشیده است…خرئن هم در کتاب تاریخ هردوت (۴۴۰ قبل از میلاد) می گوید که چگونه لئو، دستکشی پر از نقره را به عنوان رشوه دریافت می کند. در میان رومی ها نیز اسنادی مبتنی بر استفاده از دستکش وجود دارد.

از قرن سیزدهم پوشیدن دستکش میان خانم ها رواج پیدا کرد. جنس دستکش ها اول از کتان یا ابریشم بوده و گاهی طول آن تا آرنج نیز می رسیده. در قرن شانزدهم ملکه الیزابت اول با پوشیدن دستکش های گلدوزی و تزیین شده با جواهرات دستکش را به مد روز تبدیل کرد.
تا سال ۱۶۵۶ دستکش جایگاه اجتماعی خاصی نداشت تا اینکه در آن سال تولیدکنندگان دستکش در ۱۴ کشور ضعف دستکش سازان را سازماندهی کردند.
دستکش های رودوزی دار و نگین دار نیز همواره بخشی از لباس و نشان پادشاهان و امپراتور بوده است.

گزنفون، تاریخ‌نگار یونانی با ایرانیانی روبه‌رو شده بود که دستهایشان را در پوست‌های ضخیم و قاب‌هایی نگه می‌داشتند. نمونه‌هایی از دستکش‌های زینتی در موزه‌ی ایران باستان نگهداری می‌شود.

کاربرد دستکش

دستکش‌ها به منظور محافظت دست در برابر سرما و یا گرما، محافظت در برابر سایش، ضربه، مواد شیمیایی و یا آلودگی و بطور کلی محافظت دست از هر اثر خارجی که برای دست مضر است بکار می‌روند.

گاهی جنایتکاران برای جلوگیری از باقی گذاشتن اثر انگشت از دستکش استفاده می‌کنند. گاهی نیز پلیس جنایی هنگام حضور در صحنه جرم و به منظور اجتناب از محو آثار جرم توسط دست از دستکش استفاده می‌کند.

انواع دستکش

دستکش‌ها معمولاً برای هر انگشت غلاف مجزا دارند. ولی در انواعی از آن چنین غلافی به چشم نمی‌خورد. اینگونه دستکش‌ها به دلیل سطح خارجی کمتر، معمولاً دست را گرم‌تر نگه می‌دارند.

برخی دیگر از انواع دستکش‌ها اصولاً انگشتان را پوشش نمی‌دهند. چنین دستکش‌هایی برای آزادی عمل انگشتان ضمن محافظت از کف و روی دست کاربرد دارند. در برخی از ورزش‌ها مانند دوچرخه‌سواری و یا قایق‌رانی از چنین دستکش‌هایی استفاده می‌شود. بیشترین استفاده از دستکش ورزشی در ورزشهای رزمی دیده می‌شود.

دستکش‌ها ممکن است از مواد گوناگونی مانند پارچه، تریکو، پشم، چرم، نایلون، لاتکس و حتی فولاد ساخته شده‌باشند. دستکشهای دو انگشتی و ۵ انگشتی، دستکشهای دو لایه و تک لایه، دستکشهای ضد آب و پلار و …. انواع دیگری از دستکش‌ها هستند. در کوهنوردی بنا به نوع صعود زمستانه یا تابستانه، کوهگشت، دما و رطوبت محل اجرای برنامه از انواع مختلف استفاده می‌شود.

نوع تک لایه آن معمولاً در هر ضخامتی از جنس پلار است(حتی در انواع مارکدار کمپ، ماموت و…)و در نوع دولایه بر این دستکش پلار روکشی جداگانه از جنس گورتکس اضافه می‌شود(در حقیقت ۲جفت دستکش خریداری می‌کنید).

در نوع ۲ انگشتی حفظ حرارت دست بهتر صورت می‌گیرد. در کل لایه گورتکس هم از نظر جنس خودش و هم نوع دوختش(با چسب مخصوص درزها را ضد آب می‌کنند)ضد آب محسوب می‌شوند. ولی نه ضد آب صد درصد، بلکه بنا به کیفیت پارچه و دوخت در بهترین حالت ۸۰% ضد آب است.

محصولات تن پوش پارسی

پیج اینستاگرام تن پوش پارسی

به نظر می رسد که شما نوتیفیکیشن را مسدود کرده اید!